Personal Trainer Amsterdam Opleiding  thumbnail

Personal Trainer Amsterdam Opleiding

Published May 08, 23
6 min read

Top 10 Coaching In Ijsselstein - Prijzen & Reviews

Je twijfelt misschien aan het eigen baas worden, maar met de tijd komt ervaring - en ervaring is de beste leraar! Praten met andere trainers en fitness- en voedingsspecialisten! Breid je kennis uit, zodat je die kennis weer aan al je klanten kunt presenteren. Het is zeer de moeite waard om je studenten te zien vorderen; het is echt iets dat je een goed gevoel geeft. personal trainer in amsterdam.Je klanten hebben waarschijnlijk duidelijke ideeën hebben over bijles geven en wat ze willen bereiken en hoe ze fit willen worden. Sommigen hebben misschien een bepaalde oefening nodig om te herstellen van een blessure. Anderen willen misschien gewoon de flexibiliteit vergroten of afvallen. personal trainer in amsterdam. Recent bevallen moeders willen misschien een postnatale training die op hen is afgestemd.

Het is aan jou om, met je diploma en passie voor fitness, voor de motivatie achter die nieuwe levensstijl te zorgen, en ze tegelijkertijd te helpen met trainen. Personal trainer Amsterdam. Die win-winsituatie tussen jou en je klanten moet centraal staan ​​in hun eerste consult, maar ook tijdens alle fitness- en wellnesslessen en tijdens elke fase van geïndividualiseerde training - personal trainer in amsterdam.

De opleiding Personal trainer bestaat uit twee modules. In deze module is er aandacht voor de omgang met de klant en het opstarten en uitvoeren van fitnesstrainingen. Deze module bereidt je goed voor op het examen Fitnesstrainer A van NL Actief. personal trainer in amsterdam. Na deze module kun je: klanten naar tevredenheid begeleiden trainingen en (groeps)lessen verzorgen voor diverse doelgroepen (bijvoorbeeld, volwassenen, jeugd, ouderen, zwangere vrouwen) (sport)testen verzorgen volgens protocol, de resultaten interpreteren en bespreken met de klant.

Het is belangrijk dat je klanten niet alleen van training en advies kunt voorzien, maar ook een visie hebt op hun mogelijkheden en doelen op korte, middellange en lange termijn. Daar ga je in deze module mee aan de slag. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Intakegesprek met de klant over de lichamelijke gesteldheid van de klant en wat hij of zij nodig heeft.

Welke Opleiding Als Personal Trainer?

Handelen bij blessures en doorverwijzen. (Sport)testen om te weten te komen hoe de klant ervoor staat en vorderingen maakt. Coachende rol van de personal trainer. Het vak van de personal trainer echt in de vingers krijgen, kan natuurlijk niet zonder oefenen. Daarom wordt bij deze cursus een praktijkdag georganiseerd waarbij je meteen werkt aan het opbouwen van ervaring.

Een belangrijk onderdeel is een stage bij een fitnesscentrum. Je voert de volgende deelopdrachten uit en laat deze door een erkende instructeur aftekenen. De opdrachten zijn een onderdeel van het portfolio - personal trainer in amsterdam. Een lessenreeks maken voor toestelgebruik en freeweight techniek. Testen uitvoeren en adviezen meegeven aan de klant. Een mini-evenement organiseren (bijvoorbeeld een indoor cycling marathon, tennistoernooi, open dag).

Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Er is de laatste tijd een echte coaching hype aan de gang, bewegingscoaches, mental coaches, gezondheidscoaches, relatiecoaches, gelukscoaches… de lijst coaches die een mens tegenwoordig kan raadplegen is eindeloos. Ook in de sportsector zie ik meer en meer mensen die personal trainer willen worden. Met dit artikel wil ik er proberen voor zorgen dat je weet waaraan je begint.

Een beroep mag niet als trend of hype worden gepromoot, zeker niet als dat beroep met het welzijn van de mens te maken heeft. Velen beseffen niet dat je als coach een grote verantwoordelijkheid draagt, je kan echt schade aanrichten aan je medemens. In theorie wel… wat zowel een goede als een slechte zaak kan zijn. personal trainer in amsterdam.

Nieuwe Studio Voor D 'N A Personal Coaching

Op zich geen probleem wanneer dit echt je doel is en je altijd al interesse hebt gehad om bezig te zijn met de menselijke factor en beweging, maar helaas voelen velen zich om de verkeerde reden aangetrokken. De meesten zien het beroep van personal trainer als een snelle manier om succesvol te zijn, goed geld te verdienen en aanzien te verwerven bij de beter sociale klasse.

Sommigen dromen ook van het cliënteel, mooie rijke vrouwen die aandacht te kort komen in het leven en die dit graag compenseren door een sessie met hun trainer. Laat mij al diegenen dan eventjes met de voeten op de grond zetten (personal trainer in amsterdam). Ik zeg niet dat je als personal trainer niet makkelijker in contact komt met een sociaal hogere klasse, echter zijn het niet altijd de vrouwen of mannen met een droomfiguur of droomconditie waar je mee zal te maken krijgen.

Integendeel, je zal je constant moeten aanpassen aan de omstandigheden en levensstijl van de klant. Het is eerder een subtiel bijsturen om de juiste accenten te leggen dan het pushen van een strakke trainingsplanning om het hoogste rendement te halen. personal trainer in amsterdam. Er zijn zeker wel klanten die je fysiek zwaarder kan belasten en die echt wel zeer doelgericht willen werken maar geloof me dat is de minderheid.

Concurrentie is tot op een bepaald vlak goed, het zorgt ervoor dat mensen creatiever worden en zichzelf gaan verbeteren, maar er is ook een breekpunt, daar wanneer de concurrentie het exclusieve karakter, de geest van het product of dienst begint te bedreigen en het een me-too product of dienst wordt.

Overaanbod gaat ten koste van kwaliteit, de dienst zal tegen een lagere prijs worden aangeboden of in een afgeleide vorm worden geherpositioneerd waardoor de vlag niet altijd de lading zal dekken. Het zal moeilijker worden om klanten nog het vertrouwen te geven van het verschil in kwaliteit. Ik wil zeker niemand ontmoedigen om te starten want het is zeker een mooie job, ik wil enkel duidelijk maken dat je het met realistische verwachtingen en om de juiste redenen moet doen.

Tobias Krone Personal Training Deventer: Personal Trainer ...Ok, dus je hebt een opleiding of cursus als personal trainer afgewerkt, is dat genoeg om direct als volwaardige personal trainer te starten en voldoende inhoud te hebben om de lading te dekken die aan dit luxesegment van de fitnesssector hangt ? Eerst en vooral moet je zelf voldoende verantwoordelijkheid hebben om te weten of je genoeg technische kennis hebt over anatomie, bewegingsleer, het menselijk lichaam (personal trainer in amsterdam).

Velen zien een cursus personal training als een shortcut om snel, naar mijn mening te snel, deze verantwoordelijke job in te vullen. Ik denk dat er nog een andere factor belangrijk is om deze job te kunnen dragen, en dat is de nodige levenswijsheid om zich perfect te kunnen inleven in het leven van de klant en aanvoelen welke de juiste aandacht is (personal trainer in amsterdam).

Dit is een kwaliteit die je als jonge trainer vaak nog niet hebt. Als je nog niet veel levensconflicten en beperkingen van het mens zijn hebt meegemaakt zal het moeilijk zijn om met de persoonlijkheid van klanten om te gaan en hen van de juiste aandacht te voorzien die ze aanvaarden en aanvoelen als een verbetering van hun levenskwaliteit want je krijgt zelden de perfecte klant waarmee je kan werken volgens het academisch plan, klanten slepen een pak fysieke en mentale bagage met zich mee waar je rekening moet mee houden en juist op moet kunnen anticiperen - Personal training Amsterdam west. personal trainer in amsterdam.

Latest Posts

Broze Nagels Schildklier

Published Oct 18, 23
10 min read

Schildklier Bult

Published Oct 14, 23
4 min read

Schildklier En Cholesterol

Published Oct 03, 23
5 min read